БЕЛИНТАШ

Хижа Сабазий

На 180 км. от София и 50 км от Пловдив, сгушена в прегръдките на Родопа, непосредствено под Белинташ, в близост до Кръстов и Сини връх, хижа “Сабазий” предлага на своите гости пълно усамотение и наслада от неподправената среща с планината.

Съставена от четири къщи изградени в традиционен родопски стил, разполага с 15 напълно самостоятелни стаи, механа, , лятна градина, параклис и невероятна панорама към Римския билен път от Августа Траяна до Беломорието.

Тук сред камък и дърво далеч от суетата на големия град ще се почувствате наистина насаме с Планината !

От 2014 г. хижата е с обновен интериор. Ориентирана е към истинските любители на Планината и усамотението сред приказните Родопски била.

По желание на гостите прочутия родопски гайдар Стефан Янев заедно с вокалиста на ансамбъл "Българе", Любомир Петов, могат да изпеят някои от техните раздиращи душата родопски песни;

Уважаеми гости, държим да ви информираме, че достъпът до "Хижата” става единствено пеша по 300 метрова маркирана пътека от импровизирания паркинг до самото селище. До паркинга на хижата се стига след преминаване на 5 километров планински път.

Хижа Сабазий

За контакти и запитвания

Телефон: 0889 502 971
Емейл: office@sabazius.eu
GPS: 41.844616, 24.970424

www.sabazius.eu


© Всички права запазени 2020  |  Белинташ  - Информационен сайт

Сайт Община Асеновград www.asenovgrad.bg
 Изработка и поддръжка ФиУеб ЕООД